ŐSZI DIÁKANKÉT ÉS NYÍLT NAP


Gyógyszerkutatás - gyógyszertervezés


Érdekel a kémia, esetleg a gyógyszerkutatás? Ilyen jövőt tervezel magadnak? Szeretnéd testközelből megismerni egy kutatóintézet munkáját? Kíváncsi vagy a tudósok hétköznapjaira? Szeretnél egy működő kutatólaboratóriumot megismerni, vagy akár magad kísérletezni?

Az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportja fennállásának 58 éve alatt számtalan olyan projectben vett részt, melynek során egy újfajta megközelítést, a "tudatos gyógyszertervezést" vetette be nagyhatékonyságú gyógyszerhatóanyagok előállítása céljából. A Csoport 2019. november 9-én elsősorban középiskolás diákok részére nyílt nappal egybekötött ankéton mutatja be az ezen a területen elért eredményeit, tapasztalatait. Az érdeklődő résztvevők nemcsak színes előadásokon ismerkedhetnek meg a peptidek előállításának mószerével, gyógyszerként való felhasználásuk lehetőségével, hanem laborlátogatásokon, sőt laborgyakorlaton élesben is kipróbálhatják megszerzett ismereteiket.

A program nem titkolt célja, hogy a fiatalok számára felkeltse a kutatói pálya iránti érdeklődést. A rendezvény során lehetőség lesz egyetemi hallgatókkal, kutatókkal való konzultációra, ahol nemcsak szakmai, de a pályaválasztással kapcsolatos kérdésekre is igyekszünk választ adni. A részvétel hasznos lehet azok számára, akik érdeklődnek a gyógyszerkutatás-, és gyártás, vagy a farmakológia iránt, vagy akik ilyen irányban szeretnének továbbtanulni.

A rendezvény Budapesten, a Pázmány sétány 1/A alatt kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A program délelőtt 10 órakor kezdődik, és 17 óráig tart. A résztvevőknek frissítőket és ebédet biztosítunk.

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseket a koczan@ludens.elte.hu mailcímen várjuk.

JELENTKEZÉS:
Link...

PROGRAMFÜZET LETÖLTÉSE:
Hamarosan...

A rendezvény az NVKP_16-1-2016-0036 pályázat keretében valósul meg.


top